Deze website is onder constructie. We openen medio 2024

Verzorging & Onderhoud

Het is belangrijk om je stenen goed te verzorgen en te onderhouden. 
Dit houdt in dat je ze regelmatig moet reinigen en opladen. En dit kan weer op verschillende manieren. 

Reinigen van edelstenen

Stenen absorberen (negatieve) energie. Wanneer we onze stenen niet regelmatig van die energie ontdoen, kunnen ze hun werking verliezen en zelfs gaan scheuren en knappen. 
Dit reinigen kan op verschillende manieren, maar het is wel belangrijk dat je goed kijkt naar je steen. Want niet iedere steen kan op bepaalde manieren gereinigd worden. 
Dit geldt vooral voor het reinigen met water/vocht, sommige stenen zijn poreus en kunnen daardoor oplossen of minder mooi worden. 
Gelukkig zijn er voor stenen die gevoelig zijn voor water, nog andere manieren. 

De meest gebruikte manier is en combinatie van water, hematiet en bergkristal. 
Je houdt je steen enkele minuten onder stromend (lauw) water. Legt deze vervolgens enkele uren op een schaaltje met hematiet steentjes en legt de steen (met voorkeur tijdens volle maan) in een schaaltje met bergkristal steentjes om weer op te laden. 

Een andere manier is het reinigen met witte salie, Palo Santo of een andere reinigende wierook.
Door de rook rond je stenen te laten gaan en eventueel een spreuk te zeggen, kun je de klevende negatieve energie door de rook mee laten nemen.
Belangrijk is dat je alle deuren en ramen open zet, zodat de rook met de negativiteit ook echt je huis uit kan.  

Je kunt je stenen ook in een schaaltje zout begraven of, wanneer je stenen daar tegen kunnen in de aarde. Ook dan worden ze goed gereinigd. 
Bij het reinigen met water, rook, zout of aarde is het belangrijk om je stenen ook helemaal leeg te maken. 
Dit kun je zowel voor als na het reinigen doen. Het makkelijkste is om gebruik te maken van Hematiet, maar ook Seleniet kan ontladen. 

Het opladen van edelstenen

Het is altijd een prachtig gezicht om al die schatten voor het raam te zien staan, wachtend om gekust te worden door het licht van de volle maan. 
Stenen die goed tegen vocht kunnen, kun je ook buiten neer zetten, maar zelf ben ik daar altijd voorzichtig mee. Zeker wanneer je niet voor de zon opkomt je stenen weer binnen kunt halen. 
Opladen is de volle maan geeft je stenen de krachtigste boost die ze kunnen hebben. De energie van de maan is alomvattend en oersterk. 

Je kunt ook een oplaad schijf van Seleniet gebruiken om je stenen op te laden. Seleniet is Zelfreinigend, ontladend en laad ook weer op. Wat niet wil zeggen dat je Seleniet, niet van een nachtje in het maanlicht baden houdt. 

WITCH TIP

Als je wilt, dat de steen iets specifieks voor jou gaat doen. Zoals bijvoorbeeld je beschermen tegen een bepaald persoon of in een bepaalde situatie, dien je dit tegen je steen te zeggen. We noemen dit het zetten van de intentie en dat is heel erg belangrijk. Zonder doel is je steen, maar gewoon een steen. 
Wees niet bang, het is ontzettend simpel. 

Wanneer je steen, schoon en opgeladen is, neem je haar in je hand. Ga stevig met twee benen op de grond staan. Doe eventueel je ogen dicht en laat in je gedachten afspelen wat je wilt dat de steen voor je gaat doen. 
Je kunt dit gewoon in woorden zeggen, maar als het je lukt om het te visualiseren zal je steen nog beter haar werk kunnen doen. 

Shop Direct